O nama

Drage naše Gajčanke i Gajčani, posjetitelji ove stranice !


Evo, pred vama je redizajnirana stranica Udruge vlasnika apartmana i poslovnih prostora u Turističko-stambenom naselju Gajac.

Želimo vam dobrodošlicu i pozivamo vas da se pregledom ove stranice upoznate s lijepim turističkim naseljem Gajcem, koje je nastalo koncem 80-tih godina prošlog stoljeća na otoku Pagu i koje je urbanistički vrhunski osmišljeno talentom, vizijom i ljubavlju urbanista, gosp. Dinka M.Milasa.

U TSN Gajac 1995.godine osnovana je Udruga koja se bori za očuvanje izvornog identiteta naselja te promicanje sadržaja i životnih uvjeta koji su u njemu planirani. Na taj se način zalaže za očuvanje vlasničkih interesa vlasnika apartmana u naselju, ozračje razumijevanja i zajedništva ljudi koji u njemu imaju svoj „dom za odmor" te promicanje općeg dobra.

Udruga je došla do cjelovite dokumentacije prema kojoj je TSN Gajac planiran i građen te je tako točno saznala što je i kakvo je naselje trebalo biti. Na taj se način nažalost utvrdilo da je izvorni identitet naselja uvelike promijenjen, osobito izmjenama prostornih planova koje su napravile lokalne vlasti. Posebno nas boli što svemu tome doprinosi posvemašnja neučinkovitost državnih Institucija.

U nastojanju da se naselju vrati njegov izvorni karakter ponekad nam se čini da se borimo sa vjetrenjačama. Ali ništa zato, mi ćemo nastaviti s tim nastojanjem jer vjerujemo da se tu radi o vrednotama za koje ima smisla živjeti.

Nadamo se da će ova stranica privući vašu pažnju i, ukoliko ste vlasnik apatmana u TSN Gajac, potaknuti vas da nam se pridružite.

U svakom slučaju, želimo vam ugodan odmor u Gajcu!


Ovdje možete preuzeti Statut Udruge

Ovdje možete preuzeti Rješenje o registraciji